A.Hak Familiedag

Op zaterdag 17 juni 2023 vierden we samen het A.Hak Familiefestival. Het moment voor alle medewerkers en hun gezinnen om het 60-jarig jubileum, maar vooral het samen zijn te vieren. Bij de locatie Geofort werd feestelijk uitgepakt met allerlei lekkernijen, een liveband en vele sportieve en creatieve activiteiten.

En een A.Hak festival is natuurlijk niet compleet zonder een fanatieke competitie. Deze editie werd de gezonde prestatiedrang geuit met een touwtrek-wedstrijd, een traditie uit de oude doos. Zes teams gingen stuk voor stuk voor de winst. In de felle zon en met knalrode gezichten proefde je de smaak van de overwinning. Team Leidingbouw ging er uiteindelijk met de felbegeerde nummer eén plek vandoor, met team Electron toch wel op de hielen.

Ook aan de allerjongste generaties Hakkers werd veel aandacht besteed. Het Mini-Hakkers plein werd drukbezocht, vooral de A.Hak mini-graafmachines waren razend populair. Het allerliefste hadden de jonge kinderen er allemaal ééntje onder de arm mee naar huis genomen. Voor de oudere mini-Hakkers was er de Ha(c)kerszone. En in het museum kon je deelnemen aan de VR-Experience en ook werd er minecraft op het forteiland gespeeld. En natuurlijk niet te vergeten de Reünie-omgeving. Met elkaar konden we terug kijken naar de afgelopen 60 jaar van A.Hak. Voor iedereen was het een enorm feestelijke dag, van de allerkleinste tot de alleroudste.

TikTok in arbeidsmarktcommunicatie
Hoe blijf je een aantrekkelijke werknemer? Ook voor de generatie die er aan gaat komen? Meegaan met de huidige snelle tijd van Social Media. Onze vorige TikTok campagne werd 1,3 miljoen keer bekeken vooral door mannen in de leeftijd van 18 tot 45, gelukkig zaten er tussen de kijkers ook dames in dezelfde leeftijd. Inmiddels is er een nieuwe campagne online, deze campagne bevat in totaal 6 filmpjes die een inkijkje geven in het werken bij A.Hak. Volg ons op één van de Social Media kanalen, voor deze campagne natuurlijk op TikTok.

Voorzitter Young Hak – Dennis van de Bovenkamp
Uitvoerder Leidingbouw, leeftijd: 32 jaar

Van grondwerker tot uitvoerder
Dennis van de Bovenkamp begon na zijn MBO4 zijn werkende bestaan als machinist bij een loonbedrijf. Via het loonbedrijf kwam hij te werken op een A.Hak werk in Alkmaar. Na een paar goede projecten vroeg één van de uitvoerders Dennis om in dienst te gaan. “Vanaf 2015 kon ik beginnen als grondwerker. Ik vond het werk om de kraan heen eigenlijk al wat langer interessant. Ik had wel zin in het aansturen, regelen en gecertificeerd werken. Als allround grondwerker kun je meer verschillende taken uitvoeren.”

Opleiden en doorleren
Ik ben bij A.Hak begonnen met de beroepsopleiding Pipeliner, vervolgens de basisopleiding KIWA. Deze opleiding gaat in op bedrijfskunde en alle basisleiding kennis. Als uitstroomrichtingen heb je Warmte, Gas en Water. De opleiding KIWA Gas en Warmte heb ik nu behaald en KIWA Water ben ik mee bezig. Ik heb ze allemaal nodig om een allround uitvoerder te zijn. De uitdagingen en mogelijkheden in de energietransitie zijn natuurlijk eindeloos. Juist daarom mogen we heel blij zijn met de jonge generatie binnen A.Hak. Sinds dit jaar ben ik voorzitter van Young Hak.

Meer animo
In 2019 is deze club opgezet en na corona moesten we het nieuw leven inblazen. Nu we er meer energie in steken is er steeds meer animo. Ik vind dat we een mooie club mensen hebben, maar er mag zeker meer aanwas komen van de jongeren. Van de 900 mensen in dienst zijn er 180 Young Hakker, dit zijn de medewerkers tot 35. Eigenlijk procentueel te weinig, als je het mij vraagt. Als Young Hak organiseren we vele leuke uitjes en activiteiten. Ook is er altijd iemand van het MT aanwezig, waardoor je sneller verbindingen legt onderling.

Dennis: “Na een jaar of vier bij A.Hak kreeg ik een hernia en moest ik wat anders gaan doen. A.Hak vroeg aan mij wat ik zou willen doen. Toen heb ik aangegeven dat ik graag door wilde leren om richting de uitvoering te gaan. Inmiddels werk ik als uitvoerder en is mijn functie enorm afwisselend.”

Toekomstplannen
In korte periode ben ik van grondwerker naar uitvoerder gegroeid, de komende tijd wil ik hier mijn vlieguren maken. In de wereld van de ondergrondse infrastructuur is niets standaard; de diversiteit bij de mensen is groot en je komt steeds op andere projecten. En als het project dan mooi draait, dan is werk gewoon prachtig.
Ik werk momenteel veel in het Zuidwesten van Nederland. Zelf woon ik Noord-Holland, dus ik zit best vaak in de kost. Dat doe ik al jaren, maar nu er thuis een kleine op komst is verwacht dat ik wel wat vaker dichterbij huis wil gaan werken. Gelukkig kan ik het met A.Hak daar heel goed over hebben. Naast mijn werk ben ik graag lekker thuis met familie of vrienden. Ook ga ik af en toe naar een concert. Vooral hou ik gewoon van gezelligheid om me heen. Mijn vrouw en ik kijken er dan ook erg naar uit dat we straks een kleine mini-Hakker hebben!

A.Hakademy

Investeren in de ontwikkeling van onze vakmensen. Dat vinden we belangrijk bij A.Hak. Onze missie is om samen met stakeholders duurzame ontwikkeling van alle collega’s bij A.Hak te realiseren om bij te dragen aan de missie en doelstellingen van de organisatie. Trotse collega’s ontwikkelen zich vandaag en in de toekomst. Om de ontwikkeling van medewerkers meer centraal te stellen hebben we de A.Hakademy opgezet.

De A.Hakademy is een overkoepelend platform en omvat alle activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van medewerker en organisatie. Enerzijds betekent dit dat we investeren in vakspecifieke kennis en vaardigheden en anderzijds richten we ons op de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. Met het inrichten van de A.Hakademy bieden we de medewerkers de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen.

Een aantal activiteiten die we organiseren:

  • Lunch & Learn sessies
  • Buddy’s die aan elkaar gekoppeld worden
  • Het Young A.Hak platform
  • Ontwikkelprogramma’s voor projectmanagement of leidinggevenden in de uitvoering
  • Traineeships

Als organisatie hebben wij de verantwoordelijkheid om de medewerker maximaal te faciliteren. Dit doen we door ons te richten op verschillende activiteiten.
Met de visie op leren en ontwikkelen binnen de organisatie sluiten we niet alleen aan op het realiseren van de organisatiedoelstellingen, maar ook op de visie van de overheid: Leven Lang Ontwikkelen.

Vanuit de A.Hakademy hebben we een aantal focusgebieden aangebracht, waar we ons de komende tijd op zullen richten. Niet alleen de medewerker is een leven lang in ontwikkeling, maar de organisatie ook. Deze wisselwerking versterkt elkaar. Dit leidt tot verbetering en innovatie en zorgt daarmee voor ontwikkeling en wendbaarheid van de organisatie.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan