Samen werken in de keet

“Tienko: Ik hoop dat Nick ooit in mijn voetsporen zal treden bij A.Hak. Ik ben in ieder geval heel trots als ik hem zo aan de slag zie”

Zo vader zo zoon, dat kun je wel zeggen bij Tienko en Nick. Beide werken met veel plezier bij A.Hak. De een al een carrière van bijna 35 jaar achter de rug, de ander aan het begin van zijn carrière bij A.Hak. Wat maakt het nou zo leuk om bij het bedrijfsonderdeel Infranet te werken?

Tienko werkt al bijna 35 jaar bij A.Hak. Als voorman rijdt hij ’s ochtends naar de keet, drinkt hij een bakje koffie en gaat hij samen met het team aan de slag. Er hangt altijd een leuke sfeer en er is ruimte voor grappen en klieren. Toen Tienko bijna 35 jaar geleden begon bij A.Hak begon hij met grondwerk, samen met zijn broer Jacob mee naar het werk.

Hij heeft daarna diverse opleidingen en cursussen gevolgd bij A.Hak waardoor hij nu werkzaam is als voorman. Zo heeft hij onder andere certificaten voor gas, water, en leidingen. Tegenwoordig werkt niet alleen Tienko bij A.Hak, maar ook zijn zoon Nick. Ze werken allebei bij het bedrijfsonderdeel Infranet en vinden het leuk om samen te werken. Nick leert van zijn vader veel over het vak en staat als zestienjarige nog aan het begin van zijn carrière.

Nick: “Mijn vader is mijn grote voorbeeld. Vroeger vertelde hij aan de keukentafel altijd al over zijn werk. Er zijn nog genoeg dingen die ik moet leren, maar gelukkig kan ik dat van hem leren. Ik ben zeker trots op mijn vader”

Hoe ziet de toekomst eruit voor Nick en Tienko?

Tienko hoopt tot aan zijn pensioen te blijven werken als voorman bij A.Hak. Hij gaat nog steeds elke dag met plezier naar zijn werk en haalt ook voldoening uit het delen van kennis met de nieuwe generatie.

Nick kan niet wachten om aan zijn BBL traject te beginnen en is benieuwd naar wat de toekomst allemaal zal brengen. Wie weet gaat hij doorleren om uiteindelijk net als zijn vader aan de slag te gaan als voorman bij A.Hak.

Tienko: “Ik vind het mooi om de nieuwe generatie zoals Nick mee op sleeptouw te nemen en de kneepjes van het vak te leren. Vaak leer je in praktijk weer andere dingen dan uit boeken. Ik mag mijn kennis met ze te delen en ze enthousiasmeren over het vak”
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan