Website, TikTok en A.Hak

In onze vorige editie hebben we aandacht besteed aan het aantrekken van nieuwe mensen. Om beter en sneller te kunnen inspelen op de huidige arbeidsmarkt is onze inhouse recruitment afdeling inmiddels goed vormgegeven. Om extra succesvol te zijn in het aantrekken van nieuwe mensen hebben we de corporate website en de recruitment website ieder een aparte plek in onze communicatie gegeven.

De werkenbijahak website kun je bezoeken door op de volgende link te klikken: 

Website Werken bij A.Hak

Om nog meer op te vallen bij onze doelgroep hebben we ook een ludieke campagne gedraaid. Deze TikTok campagne kreeg veel aandacht op social media. Heb jij de campagne nog niet gezien? Bekijk dan nu het filmpje.

Tiktok A.Hak

INTERNE OPLEIDINGEN

Isabella Mosmüller (22) is na haar studie Technische Bedrijfskunde begonnen aan een traineeship bij YER en direct gestart bij A.Hak. Doorstuderen en zichzelf ontwikkelen is voor Isabella erg belangrijk. Met dit traineeship kan ze een baan in een boeiend vakgebied combineren met een opleiding elektrotechniek. Ze vertelt ons hoe ze dit naadloos op elkaar aansluit.

Om de basis op orde te hebben is Isabella gestart op de afdeling calculatie. Hier kon ze de organisatie en de terminologie goed leren kennen. Na driekwart jaar werkt ze inmiddels als werkvoorbereider, lekker met de voeten in de klei.

Isabella is dagelijks aanwezig bij een project en heeft dus intensief contact met haar uitvoerende collega’s. Van technische berekeningen tot het duurzame leidingwerk aanleggen onder de grond, je leert het allemaal kennen.

De beide ouders van Isabella werken ook de energiesector. Het werk in deze sector is haar met de paplepel ingegoten en ze voelt zich er dan ook helemaal op haar plek. Ook kan ze bijdragen aan de toekomst door te werken in deze sector, ook deze maatschappelijk doelstelling is voor Isabella erg belangrijk. Als ze naar al functioneren kijkt zijn de waarden flexibiliteit en waardering erg belangrijk voor haar in een baan.

Warme > interne opleiding

A.Hak faciliteert interne opleidingen. Dankzij deze opleidingen kunnen we duurzaam leidingwerk aanleggen in de warmtesector. Hoe ontstaat dit eigenlijk, een interne opleiding? Een interne opleiding helpt om kennis bij medewerkers te borgen en vast te leggen. Iedereen krijgt hetzelfde niveau van kennis en staat sterk met een actuele opleiding.

Met een externe trainer worden de collega’s in de warmte kolom geïnspireerd. In kleine groepjes ontwikkel je en doe je duurzame kennis op. Op het gebied van lekdetektie is inmiddels ook een proefopstelling gemaakt. In de praktijk laten we zien hoe je een meting uitvoert, wat je ziet op je meter en wat je met die gegevens kan doen.

Projectleider in IPMA-opleiding

A.Hak tilt projectmanagement naar een hoger niveau. Alle projectleiders volgende de IPMA-training en reflecteren op eigen ervaringen. Twee collega’s vertellen over hun ervaring:

Kees Brouwer

In de IPMA-training krijg ik theorie aangeboden die ik meteen in de praktijk kan gebruiken. Ik kan nu de issues op een project aanpakken met de tools van de IPMA-cursus. Een verrijking en extra back-up van mijn dagelijks werk. Ook kan ik op de opleidingsdagen ervaringen met andere projectleiders uit wisselen, door het sparren leer je snel veel bij.

Tim Wiersma

De theoretische kaders van de IPMA-training helpen mij om projecten eenduidig en gestructureerd in te richten, te leiden en af te ronden. Ook collega projectleiders en -managers werken met deze IPMA-standaard. We spreken dezelfde taal en kunnen we eenvoudig ervaringen en lessons learned met elkaar delen. Ik vind projectmanagement een prachtig vak en de IPMA-opleiding is een uitstekende methode om vakkennis verder te ontwikkelen.

A.Hakedemy

Via de A.Hakedemy werken we met opleidingsmodules. Hierdoor houden we de kennis van ons team altijd up-to-date. Warmte heeft zo’n eigen opleidingsmodule. De onderwerpen die hierin terug gaan komen zijn o.a. lekdetektie, isoleren maar bijvoorbeeld ook koud buigen van leidingen, aanboren van een leiding en leegpompen en het aanleggen van warmte/koude leidingen. Naast voornoemde kennis ideeën kunnen er ook onderdelen in vanuit de bestaande onderdelen die we binnen A.Hak hebben. De training aangaande lassen past er naadloos bij. Het is overigens niet zo dat elke medewerker deze opleidingen moet volgen, dit wordt functie afhankelijk ingevuld.

Het team heeft deze opleiding geheel zelfstandig ontwikkeld. Een bijzonder compliment hiervoor, een opleiding ontwikkelen tussen alle werkzaamheden door is echt een knappe prestatie. Met deze opleiding kun je kennis opdoen en kennis delen, het vergroot je netwerk binnen A.Hak en met de kleine groepjes heb je altijd een stok achter de deur.

Henk Sieben:

“Als je wilt groeien moet je kennisdelen, als je niet kunt delen kun je ook niet vermenigvuldigen.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan