Energienetwerk

Klaar voor de toekomst

Elektra: Clusterproject Oudehaske

In de huidige energietransitie zijn de ambities torenhoog. Uitbreiding en nieuwbouw van het energienet is in heel Nederland noodzakelijk. Voor onze klant Liander leggen we in Friesland clusterproject Oudehaske aan. 

Het project bij onderstation Oudehaske laat goed zien hoe Liander het energienetwerk klaar maakt voor de toekomst. Er worden op deze plek 12 projecten gebundeld. Klanten worden aangesloten en er wordt ook direct gezorgd voor een algehele verzwaring van het net in de omgeving van Heerenveen.

Een mooi voorbeeld van hoe Liander de vaart erin houdt bij de energietransitie en tegelijkertijd duurzaam blijft werken. Als A.Hak zijn wij trots om aan dit clusterproject te mogen werken.

Wat is er zo uniek aan de kunststof mantelbuis?
De mantelbuis bestaat voor 99% uit gerecycled materiaal. Het materiaal is even goed toepasbaar als nieuw materiaal en daardoor uitstekend geschikt voor het beschermen van energiekabels. Bovendien kan deze mantelbuis uitstekend gebruikt worden bij horizontaal gestuurde boringen.

Uitbreidingsplannen Oudehaske

Uitbreiding op bestaande locatie met een derde 80 MWA transformator en schakelgebouw.

Grote toename van klantaansluiting met vermogen > 2MWA

Nieuwbouw op locatie 20/20kV 40 MVA-regelstation N-1

Door (op)komst van grootschalige opwek van elektriciteit door zonnepanelen, elektrificatie van vervoer en warmtevoorzieningen ontstaan diverse knelpunten in het elektriciteitsnetwerk.

Uitbreiding bestaande locatie 2x 110/20 kV 80 MVA waarvan één 80 MVA transformator de 50 MVA transformator vervangt, tevens realisatie van een nieuw schakelgebouw.

Nieuwbouw op nieuwe locatie 20/10 kV 40 MVA regelstation met een 20/10 kV MVA N-1 voedingspunt.

Door (op)komst van grootschalige opwek van elektriciteit door zonnepanelen, elektrificatie van vervoer en warmtevoorzieningen ontstaan diverse knelpunten in het elektriciteitsnetwerk.

Uitbreiding bestaande locatie met een nieuwe stationsconfiguratie 110/20kV 80 MVA N-1

Tekort capaciteit in levering en afname. Daarnaast is het noodzakelijk om van 10 kV naar 20 kV spanning te gaan voor de voeding van de buitengebieden.

Voor dit project worden 24 gestuurde boringen uitgevoerd deels met onze eigen duurzame 22t boorrig. De mantelbuis die op dit project wordt gebruikt is van leverancier PION en bestaat uit gerecycled materiaal. De mantelbuizen worden gebruikt voor de aanleg van middenspanningskabels, waarmee diverse eindgebruikers worden aangesloten op onderstation OudeHaske.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan