Extra transportleiding naar Ede

Veilig werken aan water

Water: Project
Ede-Hoenderloo

Ede – Hoendeloo, vandaag de dag een prachtig gebied op de Veluwe. In de Tweede Wereldoorlog was deze plek strijdtoneel voor leed en geweld. Met deze geschiedenis in ons achterhoofd begint het verhaal van dit project.

Voordat we hier de grond in kunnen moet er uitgebreid onderzoek gedaan worden, want welke explosieven liggen er nog in de grond? De Tweede Wereldoorlog is niet het enige waar we rekening mee houden, ook moet de ecologische omgeving goed gemonitord worden. Het werkgebied is daarom afgezet met piketpaaltjes. Het onderzoek is positief verlopen en de grond kan open – er kan geboord worden. 

Als derde element is er de archeologie; wat is er in de geschiedenis van de Veluwe allemaal achter gebleven in de grond? Met dit in ons achterhoofd zijn we gestart, er kan een nieuwe extra transportleiding aangelegd worden naar Ede. 

Nieuw 18 km tracé
voor drinkwater in Ede

Het project omvat het aanleggen van een 18 km tracé van een transportleiding voor de drinkwatervoorziening van onze klant Vitens in de regio Ede. Het pompstation waar het tracé start bevindt zich in Hoenderloo. In totaal praten we over 15 boringen en de rest wordt aangelegd in open ontgraving. De leiding PE 450 /PVC 450 moet in 22 weken operationeel zijn, voordat het water hoogseizoen begint.

ANDERE PROJECTEN VAN A.HAK
PROJECT NOARDBURGUM
Gietijzer maakt
plaats voor PVC

A.Hak vervangt in opdracht van Vitens acht drinkwaterleidingen, de leidingen worden aangesloten op het vernieuwde pompstation. Het pompgebouw en de gebouwen voor de zuivering van het drinkwater moeten nog verbouwd worden de komende jaren. De mega-reconstructie duurt maanden en is vooral zichtbaar langs de doorgaande weg van Noardburgum. In het dorp wordt het pompstation bijna volledig vernieuwd en daarnaast worden de leidingen vervangen.

De oude AC en Gietijzeren leidingen maken plaats voor leidingen van PVC. Deze leidingen zijn veel duurzamer en veiliger, zo wordt de regio klaargemaakt voor de toekomst.

De acht leidingen lopen verschillende richtingen op; twee richting Dokkum, twee richting Drachten, twee richting Leeuwarden en twee richting Kollum / Surhuisterveen.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan