De expertise is groot

Innovatie in de warmtebranche

Warmte: Alkmaar, Drechtsteden en Westland

HVC is een publiek grondstoffen- en energiebedrijf dat bouwt aan een aardgasvrije toekomst. Dit doen ze samen met aandeelhoudende gemeenten, woningcorporaties én met partners zoals A.Hak. Zo werken we gezamenlijk aan duurzame projecten in onder andere Dordrecht, Alkmaar en in het Westland. Het recent opgeleverde Trias aardwarmte project in het Westland is hiervan een goed voorbeeld.
Er is geen tekort aan ontwikkeling en innovatie in de warmtebranche. Het concentreert zich voornamelijk op de verschuiving van uitsluitend werken met open ontgraving naar meer HDD boringen. Ook koud buigen en boogboren is het laatste jaar steeds vaker gebruikt. Leidingen worden voorgespannen en het koud buigen is tijdbesparend door het bij A.Hak in huis te realiseren.
Maak kennis met Martin de Kuijper
Martin kenmerkt zich als een harde werker en staat graag met z’n voeten in de klei. Via de LTS, MTS en HTS heeft hij zich continu ontwikkeld. Martin is sinds 2014 verantwoordelijk voor alle technische en operationele zaken bij warmteprojecten van HVC, zoals aanleg, onderhoud en innovatie.

“A.Hak medewerkers denken mee alsof ze bij HVC werken. Ze zijn proactief en hebben veel kennis waardoor het zeer prettig samenwerken is.”

“HVC is een bedrijf wat strategisch en operationeel een enorme groei doormaakt. Meer woningen van het gas af, van 200 naar 6000 woningen per jaar. We bevinden ons midden in de energietransitie waar nieuwe uitdagingen en contracten zich aandienen. Hier zijn goede en betrouwbare partners nodig om de projecten uit te voeren. A.Hak is er één van.”
Beide partijen zijn aangesloten bij Samen Veilig Werken aan Warmte. Als branche zoeken we de samenwerking op om nog veiliger te kunnen werken. We mogen het niet alleen van de mannen in het werkveld verwachten, ook voor directie en management is veiligheid een essentieel onderwerp.
ANDERE PROJECTEN VAN A.HAK

PROJECT STADSWARMTE PURMEREND UITGELICHT

1000 woningaansluitingen gerenoveerd

Voor SVP doet A.Hak verschillende opdrachten, in ons vorige magazine gaven we al een inkijkje in de samenwerking. We vertelden over de boogboring die genomineerd is voor de NSTT No-Dig award. Deze editie zoomen we in op de huisaansluitingen voor de eindgebruiker.

In 2021 heeft de A.Hak ploeg in Purmerend bijna 1000 woningaansluitingen gerenoveerd. Hierbij wordt de aansluiting vervangen, van de hoofdleiding tot de afleverset. Ook worden de hoofdleidingen in de kruipruimten gecontroleerd en indien nodig vervangen. Een woningblok gaat één dag van het warmtenet af, ruim vooraf worden de bewoners geïnformeerd over de dag van de afsluiting. Dit deel van Purmerend is op tijd gerenoveerd, voordat koning winter op de stoep staat.

Op dit moment zijn de inspecties voor de renovaties van 2022 alweer in volle gang, volgend jaar staan er 1200 woningen op de agenda.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden

Meld aan